Over de 5 Natuurgerichte Principes.

 Veranderen van energiestroom, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche zijn de 5 natuurgerichte/natuurgeneeskundige principes waaraan gewerkt wordt. Ook binnen de neurofeedback, hartcoherentie is deze visie toepasbaar.

Energie

Als u te weinig energie heeft om te functioneren kan dit ontstaan doordat er sprake is van afwijkende patronen binnen de hersenactiviteit. Dit resulteert in instabiliteit, niet optimaal functioneren, en hoog energieverbruik. Met het geven van feedback  precies op het moment dat er sprake is van onbalans kun je deze inadequate hersenpatronen en daarmee de energiestroom veranderen.

Wanneer hartslag en ademhaling weer ontspannen samenwerken geeft ook dit meer energie.

Prikkeloverdracht

Deze energiebesparing brengt met zich mee dat er andere/ nieuwe communicatieverbindingen gebruikt  kunnen worden. Door de veranderde communicatiebanen wordt de prikkeloverdracht ook op neurotransmitterniveau veranderd. Dit heeft zijn uitwerking op mentale maar ook lichamelijke functies.

Drainage = reiniging 

Omdat die communicatiebaan waar de blokkade zich bevindt vermeden wordt loopt men niet steeds tegen hetzelfde probleem op.

Voeding

De feedback is de voeding. Dit is een stopje in het geluidsfragment. Op deze manier heroriënteren de hersenen zich en vinden een meer evenwichtig en stabiel patroon. Ze reorganiseren zichzelf en laten oude, ineffectieve patronen los.

De ademhaling is de voeding; dit resulteert in een betere balans van het autonome zenuwstelsel.

Psyche

Bewust worden van onze denk- en handelwijze is een belangrijk aspect in ons genezingsproces. Verwerken en loslaten en het doorbreken van ziekmakende leefpatronen spelen hierin een rol. De behandeling leidt tot een proces van voelen, ervaren, acceptatie en bewustwording. Lichaam en geest zijn immers één geheel. Uw klacht is het signaal. De oplossing zit ‘m in het vinden van de juiste balans door te werken volgens de 5 natuurgerichte principes.