Op zoek naar Neurofeedback in Almelo?

Neurofits is een praktijk in Almelo, voor neurofeedback. Gecertificeerd neurofeedback advanced teacher Ada Goedhart gebruikt de Neuroptimal methode om op een toegankelijke en praktische wijze allerlei problemen en klachten op te lossen. Daarbij is onze gepatenteerde Neurofits-stoel voor neurofeedback een zeer aangename wijze om deze therapie te volgen. Lees meer over neurofeedback en voor wie neurofeedback geschikt is, of hoe neurofeedback werkt. Benieuwd naar onze tarieven?

Logo Neurofits

Twenthe Centrum
Twentheplein 9A1
7607 GZ Almelo

06 83 59 17 75
E-mail ons

Over Neurofits – praktijk voor neurofeedback

Ada Goedhart

Sinds enkele jaren heb ik een praktijk voor neurofeedback training. We trainen allemaal ons lichaam door werken en sporten en onze hersenen door lezen, leren en puzzelen; recreatief of voor het werk.

Bij lichamelijke inspanning treden dan wel eens klachten op; een verstuikte enkel, een overbelaste spier, rugklachten: we gaan dan naar de fysiotherapie en doen oefeningen om de klacht eruit te trainen.

Op het geestelijke vlak treden ook wel eens klachten op; moe, gestrest, uitgeblust, over-actief : zoals de fysio er is voor het lichamelijke, is er voor het geestelijke nu ook een training: neurofeedback. Hierbij wordt het geestelijk gestel gerevitaliseerd.

Hoe werkt het: hersenen communiceren via hersengolven die meetbaar zijn door de frequentie van de microspanning die ze opwekken, een lage frequentie correspondeert met lage activiteit, een hoge met bijvoorbeeld een grote mate van alertheid. Door neurofeedback training meten we deze hersengolven en stimuleren we enerzijds daar waar de activiteit laag is en remmen we anderzijds daar waar er een te grote activiteit optreedt. Het stimuleren en remmen gebeurt automatisch zonder dat je er iets van merkt; je ligt ontspannen te luisteren naar muziek of te kijken naar een film waarbij het bijbehorende geluid via oordopjes tot je komt. De gemeten hersenactiviteit wordt door een computerprogramma verwerkt waarbij als terugkoppeling (feedback) het geluidsfragment heel kort wordt onderbroken. Zelf merk je daar niets van maar je hersenen reageren direct. Ze krijgen het signaal dat de gekozen weg van informatie verstrekken en ontvangen niet de juiste is en zoeken zelf een nieuw te volgen pad.De hersenen worden geoefend om optimaler te gaan functioneren. Na enkele trainingen kunnen er al veranderingen in je denkpatroon merkbaar zijn; je kunt beter afstand nemen van dingen die je dwars zitten, je kunt je eventueel beter concentreren, je kunt meer zelfvertrouwen krijgen; kortom je zit lekkerder in je vel.

Omdat ontspanning een belangrijk facet is hebben we een speciale trainingsstoel ontwikkeld waarbij al menig cliënt is weggedoezeld tijdens een training; zelfs tijdens slapen gaat de training gewoon door.

In deze stoel kun je rechtop zitten, onderuit liggen en alle standen daartussen kiezen door een druk op de knop. Het beeldscherm volgt de stoel zodat je in elke stand relaxed naar het scherm kunt kijken. In de speciale constructie die het beeldscherm mee beweegt, is een fraaie ruimte gemaakt waardoor er eenvoudig sensoren op je hoofd kunnen worden aangebracht.

Een training duurt ca. 45 minuten. De eerste training verstrek ik als proefles en is dus gratis; je zult dan ondervinden dat er niets beangstigends gebeurt en dat het heerlijk ontspannen is om te neurofeedbacken.

Doorgaans is een 10 tot 20 tal trainingen voor lichte klachten voldoende, voor zwaardere klachten moet je denken aan 20 tot 40.Een kort aantal trainingen in korte tijd achter elkaar wordt wel als heilzaam ervaren bij een jetlag, bij proefwerkweken of examen.

Op 2 minuten lopen van het centraal station in Almelo is het Twenthe Centrum gevestigd , een verzamelgebouw waarin meerdere medische disciplines zijn gehuisvest. Op de eerste verdieping heb ik mijn praktijk NEUROFITS gehuisvest. De bereikbaarheid is optimaal en het pand beschikt over alle benodigde voorzieningen zoals een lift, rolstoel toegang, toiletten en een ruime parkeervoorziening.

Telefonisch ben ik bereikbaar op 06-83591775 en via mail op: ada@neurofits.nl. Tijdens een training schakel ik de telefoon uit; spreek dan een bericht in of stuur een e- mail. Het volledige adres is: NEUROFITS, Twenthe Centrum, Twentheplein 9A1, 7607 GZ in Almelo.

Laat je verrassen door een heerlijk ontspannen gevoel. Niet geschoten is altijd mis.

Ada Goedhart