Over neurofits

Ada Goedhart

Mijn naam is Ada Goedhart en ik woon in Almelo. Ik ben als natuurgeneeskundige therapeut gespecialiseerd in neurofeedback. Als oefentherapeute Cesar heb ik 20 jaar een eigen praktijk gehad. Hier heb ik veel mensen behandeld met uiteenlopende klachten; van klachten van het bewegingsapparaat tot psychosomatische klachten. Nadat bij mijn zoon ADHD werd gediagnosticeerd ben ik me meer in neurofeedback gaan verdiepen. Daarna heb ik in 2010 de basisopleiding Neuroptimal gedaan en ben sinds juni 2013 advanced Neuroptimal trainer. Daarnaast heb ik in april 2015 de opleiding braintherapy, een andere Neurofeedback-methode, bij de Hogeschool Zuid afgerond.

Certificeringen

Neurofits is aangesloten bij diverse stichtingen en wordt regelmatig gevisiteerd en beoordeeld. We zijn aangesloten bij BATC, NVNF, BreinGoed en Stichting KBNT.

Neurofeedback is een methode die, nu nog, onder de alternatieve (natuurgeneeskundige) geneeswijze valt. Als neurofeedback trainer moet ik aangesloten zijn bij een beroepsvereniging. Pas dan is het mogelijk om behandelingen bij uw zorgverzekeraar te declareren. De BATC is zo’n beroepsvereniging. De keuze voor de BATC is o.a. gevallen omdat zij:

  1. een stichting zijn
  2. zich ten doel stellen de belangen van therapeut én consument te behartigen
  3. als therapeut ben je bij de BATC vrij in de keuze van je scholing / kennis en daarmee je eigen ontwikkeling
  4. hun slagvaardig handelen naar o.a. zorgverzekeraars /overheid

 

5 Natuurgerichte Principes

Binnen de natuurgeneeskunde gaat men uit van de holistische visie. Het ziet lichaam en geest als één geheel. Een klacht, symptoom of ziekte wordt gezien als een door het lichaam gegeven signaal van een verstoorde harmonie. Om deze harmonie te herstellen werkt de natuurgeneeskunde vanuit 5 natuurgeneeskundige principes: je kunt hier meer lezen over deze natuurgeneeskundige principes.

Neurofeedback ook iets voor jou?

Neem dan contact op met Neurofits.