Over Neurofits, praktijk voor neurofeedback.

Ada Goedhart

Mijn naam is Ada Goedhart en ik woon in Almelo. Ik ben als natuurgeneeskundige therapeut gespecialiseerd in neurofeedback, hartcoherentie, ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken.
Als oefentherapeute Cesar heb ik 20 jaar een eigen praktijk gehad waar ik veel mensen behandeld heb met aandoeningen van zowel het bewegingsapparaat tot psychosomatische klachten. Naast de Cesar praktijk was ik ook betrokken bij het machinebouwbedrijf van mijn man; daar heb ik me destijds toegelegd op ergonomische adviezen en wet-en regelgeving.

Nadat bij onze zoon ADHD werd gediagnosticeerd hebben wij gekozen we voor een neurofeedback behandeling. Het resultaat was verbluffend; meer contact met de omgeving, meer empathisch vermogen, rustiger en minder impulsief. Dit had tot gevolg dat mijn nieuwsgierigheid was gewekt en dat ik me meer in neurofeedback ben gaan verdiepen. Aansluitend heb ik me eerst zelf aan een traject onderworpen met als resultaat dat niet alleen  mijn slaap verbeterde maar ook had ik een opgeruimder en opgewekter gevoel. Bovendien was ik hogelijk verbaasd dat sommige veranderingen betrekkelijk snel waren; hoe was dat mogelijk? Soms bijna van het ene moment op het andere. Met de oefentherapie Cesar was ik met cliénten steeds weer bezig het geleerde te herhalen. Bij neurofeedback ligt dat anders. De verklaring hiervoor is dat je met neurofeedback nieuwe paden aanmaakt in je hersenen en daardoor anders omgaat met  persoonlijke gedragingen.

In 2010 heb ik de basisopleiding Neuroptimal gedaan en sinds juni 2013 ben ik advanced Neuroptimal trainer. In april 2015 deed ik de opleiding braintherapy, een andere Neurofeedback-methode bij de Hogeschool Zuid in Heerlen. In 2018 volgde een hartcoherentie cursus van de BCIA ( Biofeedback Certification International Alliance). En in mijn vrije tijd werk ik als vrijwilligster in een hospice en doe daar complementaire zorg, voornamelijk massages en nagelverzorging.

Momenteel ben ik bezig met een opleiding Integrative Medicine en doe een cursus cognitieve gedragstherapie.

Certificeringen

Neurofits is aangesloten bij diverse stichtingen en wordt regelmatig gevisiteerd en beoordeeld. We zijn aangesloten bij BATC, NVNF, BreinGoed en Stichting KBNT.

Neurofeedback is een methode die, nu nog, onder de alternatieve (natuurgeneeskundige) geneeswijze valt. Als neurofeedback trainer moet ik aangesloten zijn bij een beroepsvereniging. Pas dan is het mogelijk om behandelingen bij uw zorgverzekeraar te declareren. De BATC is zo’n beroepsvereniging. De keuze voor de BATC is o.a. gevallen omdat zij:

  1. een stichting zijn
  2. zich ten doel stellen de belangen van therapeut én consument te behartigen
  3. als therapeut ben je bij de BATC vrij in de keuze van je scholing / kennis en daarmee je eigen ontwikkeling
  4. hun slagvaardig handelen naar o.a. zorgverzekeraars /overheid

5 Natuurgerichte Principes

Binnen de natuurgeneeskunde gaat men uit van de holistische visie. Het ziet lichaam en geest als één geheel. Een klacht, symptoom of ziekte wordt gezien als een door het lichaam gegeven signaal van een verstoorde harmonie. Om deze harmonie te herstellen werkt de natuurgeneeskunde vanuit 5 natuurgeneeskundige principes: je kunt hier meer lezen over deze natuurgeneeskundige principes.