Wat vertellen onze cliënten over neurofeedback bij Neurofits?

Hans K.

Sinds een aantal weken volg ik neurofeedback-trainingen bij Neurofits onder leiding van Ada Goedhart.  Aanvankelijk ben ik hiermee begonnen om mijn chronische ernstige doorslaapprobleem aan te pakken. Sinds de start van de trainingen is het slapen langzaamaan aan het verbeteren. Er zijn meer nachten dat ik later wakker word en als ik dan wakker word, val ik vaker dan voorheen weer in slaap. De angst en de onrust die voorheen ontstond ‘niet meer in te kunnen slapen’ is nagenoeg weg.

Dat maakt ook dat ondanks dat de nachten momenteel nog wel (te) kort zijn, de dag die volgt veel beter vol te houden is. Door de neurofeedback is de dagelijkse en nachtelijke drukte in mijn hoofd minder aanwezig. Ik ervaar hierdoor minder spanning lichamelijk en mentaal, kan beter focussen en concentreren en ervaar intern en extern minder negatieve emoties. Het gevoel van constant fysiek paraat moeten zijn, is een stuk minder geworden. Het gevoel van leven is in de volle breedte lichter en prettiger!


José

 Ik heb gedurende vele jaren last gehad van angsten , voor ziektes o.a. Ben hiervoor bij de psycholoog geweest, maar daar kwam ik niet verder.

Toen kwam ik op internet neurofeedback tegen. Ik ben eraan begonnen en na een aantal sessies merkte ik al verschil. Mijn angsten werden minder, het is niet zo dat het weg is , maar als er al iets is waar ik me druk over maak, kan ik het nu beter op afstand houden; ben er niet constant mee bezig. Ik ben ook meer gaan dromen, beter slapen ook.

Ik vind de therapie erg ontspannen..…je zit in een fijne stoel, kijkt een film, luistert muziek. Eigenlijk ben ik nog steeds verbaasd dat dit voor mij werkt.


Peter

Eind 2014, tussen kerst en oudjaar, werd ik getroffen door een beroerte. Gelukkig was een ambulance snel ter plaatse en was mijn lichaam, ongeveer twee week later, weer fit genoeg om een zware operatie aan mijn halsslagader te ondergaan.

Volgens de artsen zou ik langzaam aan weer de meeste functies terugkrijgen die door de beroerte waren uitgevallen zoals duidelijk spreken, met mijn handen fijn motorische bewegingen maken, lopen en dergelijke. De verwachtingen van de artsen kwamen uit, langzaam aan kwamen de eerder genoemde functies weer terug maar toch was ik niet tevreden.

Mijn werk en hobby’s kon ik namelijk niet meer zoals ik gewend was uitvoeren. Ik had problemen met het behouden van overzicht, concentratie en aandacht en was snel uitgeput. De artsen waren dan wel tevreden over mijn herstel maar zelf voelde ik dat anders. Ik voelde mij onzeker en gefrustreerd dat het allemaal niet meer ging zoals ik wilde en dat terwijl ik nog maar 55 jaar jong was!
Ik heb dit bij mijn neuroloog aangegeven die mij voorstelde om eens een “neurofeedback-sessie” te gaan volgen. Ik had er nooit van gehoord maar wilde dit graag ervaren en wellicht had ik er baat bij.

Sinds eind 2015 ben ik dan ook gestart en nog maandelijks volg ik een neurofeedback-sessie. Neurofeedback heeft mij gebracht wat ik hoopte. Ik voel me weer een compleet mens. Ik kan weer deelnemen aan vergaderingen en besprekingen zonder de aandacht en concentratie te verliezen, en het lukt mij prima om met meerdere projecten tegelijk bezig te zijn. Ik heb voldoende energie om naast mijn werk ook oude en nieuwe hobby’s op te pakken.
Het is net alsof je na een neurofeedback-sessie je gedachten  weer hebt gerangschikt. Ik kan iedereen die ooit in eenzelfde situatie belandt aanraden om het ook eens te proberen. Het zal bij niemand hetzelfde werken maar mij helpt het nog dagelijks! Een erg groot voordeel van neurofeedback vind ik dat je geen medicijnen hoeft te gebruiken om een goed resultaat te behalen. Voor mij volstaat een maandelijkse sessie van ongeveer 50 minuten.