Wat is hartcoherentie?

Is een zelfhulp methode die bijdraagt om klachten van lichamelijke en of geestelijke stress te verminderen. Als je teveel stress ervaart en bijvoorbeeld last hebt van slecht slapen, burn-out,  paniek aanvallen, hoofdpijn, hoge bloeddruk, IBS en hyperventilatie, dan heb je baat bij hartcoherentietraining.

De afstand tussen onze hartslagen is niet altijd gelijk; dit noemen we hartritme variabiliteit. Dit patroon kan harmonisch of chaotisch verlopen. Bij een goede balans van het autonome zenuwstelsel is er sprake van een harmonisch golfpatroon. Hartslag en ademhaling volgen elkaar vloeiend.

Door middel van eenvoudige ademhalingstechnieken leer je je hartritmevariabiliteit te beïnvloeden . Wanneer de ademhaling een voor jou optimale snelheid heeft  ervaar je meer rust en veerkracht,  je hebt meer controle over je emoties. Ook heeft het een positief effect op de bloeddruk, hoeveelheid stress hormoon,  zuurstofgehalte en bloedvaten. Het is bovendien een techniek die je overal en op elk tijdstip kunt toepassen. Tijdens een examen, wanneer je deelneemt aan het verkeer, tijdens het sporten en thuis zittend op de bank.

Neurofits

Neurofits in Almelo traint je in neurofeedback en hartcoherentie. 

Neem contact op een vrijblijvend advies.

Tel: 06 83 59 17 75
E-mail ons