Wat is reflexologie?

Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden door de Egyptenaren en Indianen werd toegepast. Later werd de methode aangepast en toegepast door personen als KNO-arts Fitzgerald, Chiropracticer Riley. Verpleegkundige en fysiotherapeute Eunice Ingham bracht alle punten in kaart en schreef er 2 boeken over.


Reflexzonetherapie gaat uit van het principe dat onder andere op handen en voeten gebieden (reflexzones) liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam. Wanneer er ziekte of een gebrek aan evenwicht in het lichaam optreedt, wordt het overeenkomstige energiekanaal geblokkeerd.
Blokkades in het lichaam kunnen door deze zones te masseren opgeheven worden, zodat het lichaam weer in balans kan komen. Door deze behandeling wordt het zelfgenezende vermogen van het lichaam geactiveerd. Reflexzonetherapie is een holistische therapie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar de leefwijze en de persoonlijkheid van de cliënt. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten op velerlei gebied. Daarnaast werkt reflexzonetherapie ontspannend.

 

Het kan o.a.helpen bij: Stress, vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijn, rugpijn, gewrichtsklachten, spijsverteringsproblemen, depressie.

Neurofits

Neurofits in Almelo traint je in neurofeedback en hartcoherentie. 

Neem contact op een vrijblijvend advies.

Tel: 06 83 59 17 75
E-mail ons