Wat gebeurt er tijdens een sessie?

Je zit in een gemakkelijke stoel; neurofeedback in onze gepatenteerde Neurofits-stoel. De stoel is traploos in te stellen tussen liggen en zitten. En het beeldscherm waarnaar je kijkt beweegt mee. Meer lezen over onze stoel?

Sensoren

Er worden sensoren op je hoofd aangebracht. Deze sensoren meten de hersenactiviteit. Eerst maken we een korte opname van de hersenactiviteit (baseline).  Na de training wordt dit herhaald. Zo zijn de opnames vergelijkbaar en kun je zien wat de training heeft gedaan.

Muziek of een film

Tijdens de training kijk je naar een film of luistert naar muziek. Vooral hoor je korte onderbrekingen van het geluid. Deze stopjes zijn de feedbackmomenten. Precies op dat moment is de hersenactiviteit onevenwichtig of turbulent en niet in evenwicht met de situatie op dat moment; namelijk ontspannen zitten in een stoel zonder enige dreiging. 

Door het herhaaldelijk registeren/signaleren van deze stopjes leren de hersenen zich anders te gedragen en organiseren. Deze verandering gebeurt onbewust. Het enige wat je hoeft te doen is luisteren naar muziek of kijken naar een film. Door dit leerproces kunnen vaste denkpatronen makkelijker worden losgelaten, men is meer ontspannen en energieker. Ook verbetering van slaap, concentratie, geheugen en cognitie is mogelijk.

Een sessie duurt ongeveer 50 min. Lees meer over onze Neurofits-stoel!

Met onze gepatenteerde Neurofits-stoel is het mogelijk heerlijk ontspannen een sessie te ondervinden. Welke houding je ook prettig vindt; zitten, liggen en alles daartussen in. En ook zijn beeldscherm en hoofdsteun apart te kantelen. Een comfortabele houding is immers voor iedereen persoonlijk. De stoel is traploos instelbaar. Het beeldscherm beweegt met je mee en het enige wat je hoeft te doen is te genieten van een film of muziek.

stoel_staand

Zitten

In deze stand kun je in-en uitstappen, comfortabel een training doen en waarschijnlijk zullen kinderen vaker voor deze positie kiezen.

stoel_half

Halfzit

In deze positie worden de sensoren op het hoofd geplakt. Daarna lekker blijven zitten of terug of heerlijk achterover.

stoel_liggend

Liggen

In deze houding is het bovendien mogelijk je maximaal te ontspannen; waardoor onbedoelde bijbewegingen zoveel mogelijk gereduceerd worden.

icon_neurofits

Neurofeedback ook iets voor jou?

Neem dan contact op met Neurofits.